Thursday, January 22, 2009

Sekitar Malam Freedom for Palestin


Alhamdulillah, program Malam Freedom for Palestin telah berlangsung dengan lancar pada minggu lalu. Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua guru pelatih kerana telah memberi sokongan terhadap penganjuran program ini. Sememangnya sebagai saudara seIslam, kita perlu menyalurkan apa sahaja bentuk bantuan atau sumbangan yang mampu kita berikan kepada mereka. Moga-moga kita akn terus hidup aman dan sejahtera di bumi Malaysia serta dijauhi daripada sebarang malapetaka di samping mendapat keredhaan Allah s.w.t.

Sebagaimana firman Allah dalam Sura Al-Isra', mafhumnya:

Dan Kami menyatakan kepada Bani Israil dalam Kitab itu: "Sesungguhnya kamu akan melakukan kerosakan di bumi (Palestin) dua kali, dan sesungguhnya kamu akan berlaku sombong angkuh dengan melampau. Maka apabila sampai masa janji (membalas kederhakaan kamu) kali yang pertama dari dua (kederhakaan) itu, Kami datangkan kepada kamu hamba-hamba Kami yang kuat gagah dan amat ganas serangannya lalu mereka menjelajah di segala ceruk rantau (membunuh dan membinasakan kamu); dan (sebenarnya peristiwa itu) adalah satu janji yang tetap berlaku. Kemudian (setelah kamu bertaubat), Kami kembalikan kepada kamu kekuasaan untuk mengalahkan mereka, dan Kami beri kepada kamu dengan banyaknya harta kekayaan dan anak pinak, serta Kami jadikan kamu kaum yang lebih ramai pasukannya. Jika kamu berbuat kebaikan, (maka faedah) kebaikan yang kamu lakukan adalah untuk diri kamu; dan jika kamu berbuat kejahatan, maka (kesannya yang buruk) berbalik kepada diri kamu juga. Oleh itu, apabila sampai masa janji (membalas perbuatan derhaka kamu) kali kedua, (Kami datangkan musuh-musuh kamu) untuk memuramkan muka kamu (dengan penghinaan dan keganasannya); dan untuk memasuki masjid (BaitulMaqdis) sebagaimana mereka telah memasukinya pada kali yang pertama; dan untuk menghancurkan apa sahaja yang mereka telah kuasai, dengan sehancur-hancurnya. (Surah Isra’ : 4-7)

Maka, marilah kita bersama-sama berusaha menegakkan kalimah suci Allah di atas muka bumi ini. Hancur Israel, Selamatkan Palestin.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...